Nachádzate sa tu:   www.akvaria.sk Diskusné fórum
Vitajte,
môžete sa prihlásiť alebo registrovať.    Nepamätáte si heslo?

Betta - čudné správanie
(1 zhliadnutí) (1) hosť
Všetko čo "nezapadá" do ostatných sekcií - rôzne problémy s chodom akvária, fotografovanie, pozadia....
DoleStránka: 1
Téma: Betta - čudné správanie
Betta - čudné správanie Pred 1 rok, 9 mesiacov Karma: 0
Nejak čudne mi pláva Bojovnica vačšinu času sa zdržuje pri hladine keď sa vznáša vo vode je krásne rovno a keď pláva tak na boku ako keď sa hádže kapor na suchu. Zbadal som to včera večer pri kŕmení. Akvárium mám niečo vyše mesiaca ostatným rybkám nieje nič filter, ohrievanie a osvetlenie fungujú, akvárko 90L je v ňom asi 70L vody čistím pravidelne raz do týždňa vodu vymieňam asi 25l. Bojovnicu mám asi týždeň samček má dve samičky tie sú v poriadku iba on divne pláva. Vypúšťa z úst bublinky a potom ich na hladine praskne alebo prehltne. Doteraz to nerobil iba včera.
PETER DROPPA
Fresh Boarder
graphgraph
Užívatelia "offline" Zobraziť profil užívateľa
Administrátor zakázal anonymné príspevky.

Reklamný panel

Inzerujte na www.ifauna.sk

\"Vyrábame
Vyrábame akváriá a ...
  • akvabb.fodor.sk
    Nový internetový obchod akvabb.fodor.sk.
  • Predam prísavníkov škvrnitých
    Predám prísavníkov škvrnitých (Ancistrus Cirrhosus). Narodili sa nám prísavníky. Prísavníky majú približne 1cm. Cena 4 eura za 10 kusov. Kto by mal záujem zavolajte na číslo: 0905 288 421.
  • -30% zľava na nové pozadia do akvária !
    Využite špeciálnu akciu www.akvapozadia.sk a objednajte si v mesiacoch FEBRUÁR a MAREC nové pozadie do akvária, vyrobené na mieru so špeciálnou 30% zľavou ! Ponuka pozadí: www.akvapozadia.sk

SERA - Akvaristika do domu

Re:Betta - čudné správanie Pred 1 rok, 9 mesiacov Karma: 0
Ahoj,

"keď pláva tak na boku ako keď sa hádže kapor na suchu"
Neviem, ale trošku mi to pripadá, akoby bola ranená na jednej plutve.
Alebo to je možno nejaký druh odplašenia ostatných rybiek od jeho územia. Môže to nadväzovať na tie bublinky. Samček vytvára bublinky, z ktorých robí bublinkové hniezdo pre potomkov, čiže je možné, že sa ti okotili. Vtedy je samček dosť agresívny, dokonca aj na samotnú samičku. Potom je treba samičku z akvária na čas vybrať. Hovoril si, že tam máš aj viac rybiek, takže samček možno divným plávaním upozorňuje ostatných obyvateľov, aby sa zdržovali na druhej strane akvária.

P.S.: Nieje dobré chovať dve samičky. Samček má často problém obšťastniť viac samičiek, preto je najlepšie chovať iba jeden párik v jednom akváriu.
Marián Lokšík
Senior Boarder
graphgraph
Pohlavie: Muž track-origin14 Miesto: Žilina/Bytča Narodeniny: 06/07

Re:Betta - čudné správanie Pred 1 rok, 9 mesiacov Karma: 4
ahojte Ja suhlasím s Marián.Aj mna napadlo že to bude súvisieť zo stavaním hniezda
gery
Mladý akvarista
Platinum Boarder
graphgraph
401821811 Pohlavie: Muž gery_32 Miesto: Banská Bystrica

Inzerujte na www.ifauna.sk

Vyrábame akváriá a teráriá
Vyrábame akváriá a teráriá na ...
  • Terárium pre chameleona, ine plazy
    Predám terarium V:110, Š:53, H:50 s kompletným zariadením - žiarovka, čerpadlo s fotnánkou, s vlkomerom,teplomerom a terariove rasliny dam pri odbere. cena 120 euro mozna zlava pri rychlom odbere
  • predam
    malo použivanu odchovnu akvarijnych ryb...cca 7 000 l + elementky,japonsky kompresor,ph-meter,uv-lampy 3 ks,reverezna osomoza,katex-anex,stojany,čerpadla,fil tre. kontakt.0903 315515 murex08@gmail.com

SERA - Akvaristika do domu

Reklamný panel
Re:Betta - čudné správanie Pred 1 rok, 9 mesiacov Karma: 0
Samček stále plava len pri filtri v bublinkách a včera ráno som ho našiel tvrdého na hladine. Bola to asi nejaká choroba ostatné rybky sú zatial v poriadku. Trošku som čistil akvárium a zdá sa mi že voda divne zapácha filtre bežia v poriadku teplota vody je okolo 24°C.
PETER DROPPA
Fresh Boarder
graphgraph

HoreStránka: 1

O projekte

Akvaria.sk vznikol ako projekt pre podporu akvaristiky na Slovensku. V spolupráci ZO SZCH AKVA MARTIN. Podporujeme všetky aktivity jednotlivých chovateľov i organizácie ktoré existujú, alebo práve vznikajú.