Nachádzate sa tu:   www.akvaria.sk Diskusné fórum
Vitajte,
môžete sa prihlásiť alebo registrovať.    Nepamätáte si heslo?

Viem mi niekto poradid ako sa pracuje so silikonom
(1 zhliadnutí) (1) hosť
Všetko čo "nezapadá" do ostatných sekcií - rôzne problémy s chodom akvária, fotografovanie, pozadia....
DoleStránka: 123
Téma: Viem mi niekto poradid ako sa pracuje so silikonom
Re:Viem mi niekto poradid ako sa pracuje so silikonom Pred 8 mesiacov Karma: 0
fleiredelie napísal:
a nenapísali ste to podstatné, že treba použiť AKVARISTICKÝ silikón
Ja som to bral tak, že o ňom na akvaristickom fóre píše a nie o napr. sanitárnom.
laci
Moje naj.:Pterophyllum, Corydoras
Expert Boarder
graphgraph
Užívatelia "offline" Zobraziť profil užívateľa
ICQ#: 300835519 Pohlavie: Muž laslop Miesto: Košice Narodeniny: 01/01
Administrátor zakázal anonymné príspevky.

Reklamný panel
laci napísal:
fleiredelie napísal:
a nenapísali ste to podstatné, že treba použiť AKVARISTICKÝ silikón
Ja som to bral tak, že o ňom na akvaristickom fóre píše a nie o napr. sanitárnom.

Z toho príspevku mi to ako fakt neprišlo, preto som to napísal, bol by si prekvapený, kolko ludí čo poznám a už o akvaristike čo to vedia, chceli zaexperimentovať, alebo len hladali lacnejšiu variantu a použilo iné silikóny a boli velmi prekvapený, ked im v akvarku všetko pošlo.......potom som to musel po nich opravovať a napr. sklenársky silikón je celkom sranda dať dole zo skla
fleiredelie
www.plazyunas.com
Expert Boarder
graphgraph
ICQ#: 455-666-032 Pohlavie: Muž milan.oselsky plazyunas Miesto: Košice

Re:Viem mi niekto poradid ako sa pracuje so silikonom Pred 8 mesiacov Karma: 3
ale aj akvaristicke silikony su rozne a roznej kvality .laci to co som pisal znamena ze silikon je "vytvrdnuty" za 24 hod na 99,3% (to cislo som si vymyslel) z hladiska jeho vlastnosti uz splna to co ma teda tesni drzi ale ked si to predstavis ako krivku kde jedna rovina je cas a druha vytvrdnutost je to krivka ktora sprvu rychlo klesa ale ku koncu je to velmi pozvolne stretol som sa s tym ze silikon nebol vo vnutri hrubych vrstiev vytvrdnuty ani po 48 hodinach (nemalo to nic spolocne s akvaristikou),ale to je v podstate jedno ja by som si ho nechal odvetrat aj ked som akva lepil som to spravil ty nie uz sa tym nezatazujme
a este mam taku malu poznamocku kazdy akvaristicky silikon by mal byt sanitarny lebo to znamena ze vo vlhkom prostredi vo vacsej miere odolava plesniam a to je pri akvarkach ziaduce samozrejme je my to jasne ako ste to predtym mysleli
Ivan Barla
hlavne živorodky a južná amerika
Platinum Boarder
graph
Pohlavie: Muž Miesto: Brusno Narodeniny: 05/29

Reklamný panel
nekomentujem, ale jednu poznámu si neodpustím
Ivan Barla napísal:
este mam taku malu poznamocku kazdy akvaristicky silikon by mal byt sanitarny lebo to znamena ze vo vlhkom prostredi vo vacsej miere odolava plesniam a to je pri akvarkach ziaduce samozrejme je my to jasne ako ste to predtym mysleli
Choď teda a kúp si silikón s názvom "sanitárny" , ktorým mimochodom momentálne pretesňujem okolie vane a zlep s ním akvárium. Som zvedavý akú dôveru v jeho pevnosť budeš mať , ja žiadnu, radšej kúpim silikón s nápisom aký má mať, čo sa týka tých plesní to je jasné.
laci
Expert Boarder
graphgraph

Re:Viem mi niekto poradid ako sa pracuje so silikonom Pred 8 mesiacov Karma: 3
laci napísal:
Ivan Barla napísal:
este mam taku malu poznamocku kazdy akvaristicky silikon by mal byt sanitarny lebo to znamena ze vo vlhkom prostredi vo vacsej miere odolava plesniam a to je pri akvarkach ziaduce samozrejme je my to jasne ako ste to predtym mysleli
Choď teda a kúp si silikón s názvom "sanitárny" , ktorým mimochodom momentálne pretesňujem okolie vane a zlep s ním akvárium. Som zvedavý akú dôveru v jeho pevnosť budeš mať , ja žiadnu, radšej kúpim silikón s nápisom aký má mať, čo sa týka tých plesní to je jasné.

cital si aj tuto vetu?
Ivan Barla
hlavne živorodky a južná amerika
Platinum Boarder
graph
Pohlavie: Muž Miesto: Brusno Narodeniny: 05/29

Re:Viem mi niekto poradid ako sa pracuje so silikonom Pred 7 mesiacov, 4 týždňov Karma: 0
Ivan Barla napísal:
laci napísal:
Ivan Barla napísal:

cital si aj tuto vetu?

Máš snáď dojem, že som tú "VETU" nečítal keď jej časť som citoval
laci
Expert Boarder
graphgraph

HoreStránka: 123

O projekte

Akvaria.sk vznikol ako projekt pre podporu akvaristiky na Slovensku. Práve ste na novej verzii, stránky a fóra. Podporujeme všetky aktivity jednotlivých chovateľov i organizácie ktoré existujú, alebo práve vznikajú.