Nachádzate sa tu:   www.akvaria.sk Diskusné fórum
Vitajte,
môžete sa prihlásiť alebo registrovať.    Nepamätáte si heslo?

Problém s obsahom Fosfora v Akváriu
(1 zhliadnutí) (1) hosť
Všetko čo "nezapadá" do ostatných sekcií - rôzne problémy s chodom akvária, fotografovanie, pozadia....
DoleStránka: 12345678...21
Téma: Problém s obsahom Fosfora v Akváriu
Problém s obsahom Fosfora v Akváriu Pred 2 rokov, 2 mesiacov Karma: 3
Potrebujem radu ohľadom vysokého obsahu P (fosfora) v akváriu.A meral som testom od SERY PO4 hodnotu 2,0mg/l čo je podľa testu tmavomodré najvyššie množstvo.Vodu mením každých desať dní asi 1/3 akvária, upravenú z RO . Vodivosť je 750 siemensov.Hodnoty v akváriu NO2 0, NO3 takisto 0,Ph 6,8, Gh 8, Kh 10 a pridávam a dávkujem CO2 cez aquaterra controler od 9..-21.00., na noc je dávkovanie co2 vypnuté.Voda je aj po výmen čiastočne špinavá plávajú v nej drobné čiastočky.Nepridávam zatiaľ žiadne hnojivo.Rybie osadenstvo je skaláre 8ks tetry neonové,tetry calistus, tetry čierne, neonky čierne,hokejky,neonky,zelené,ornatusy,bleherky,tetry anisitsi, corydoray, prísavníky, mrenka SAE 10ks a tetry dokopy cca asi 150ks. V akváriu mám riasu drobnú štetinkovú aj takú čo sa robí na krajoch listoch takú ako kukuričný chĺp.Keďže som zmäkčil vodu z )RO nakoľko bola dosť tvrdá tak som myslel ,že aj riasa zmizne ale nedarí sa jej až tak ako v tvrdej vode.Akú mám urobiť nápravu.CO2 dávkujem len podľa Tillmanovej tabuľky do 6,8 nastavená hodnota.
roberto33
Diskusár,tetričkár fanatik do Amazonky
Platinum Boarder
graphgraph
Užívatelia "offline" Zobraziť profil užívateľa
Pohlavie: Muž Miesto: Majerovce Narodeniny: 09/24
Administrátor zakázal anonymné príspevky.

Reklamný panel

Inzerujte na www.ifauna.sk

\"Vyrábame
Vyrábame akváriá a ...
  • akvabb.fodor.sk
    Nový internetový obchod akvabb.fodor.sk.
  • Predam prísavníkov škvrnitých
    Predám prísavníkov škvrnitých (Ancistrus Cirrhosus). Narodili sa nám prísavníky. Prísavníky majú približne 1cm. Cena 4 eura za 10 kusov. Kto by mal záujem zavolajte na číslo: 0905 288 421.
  • -30% zľava na nové pozadia do akvária !
    Využite špeciálnu akciu www.akvapozadia.sk a objednajte si v mesiacoch FEBRUÁR a MAREC nové pozadie do akvária, vyrobené na mieru so špeciálnou 30% zľavou ! Ponuka pozadí: www.akvapozadia.sk

SERA - Akvaristika do domu

Re: Problém s obsahom Fosfora v Akváriu Pred 2 rokov, 2 mesiacov Karma: 4
to vsetko mas v tom akvarku? kolko ma? 600l? wow. to je 1 ryba na 4 litre.
vcielka
miniakváriá,pĺže,minirybky,všetko čo pláva pri dne
Platinum Boarder
graphgraph
176890450 Pohlavie: Žena Miesto: Nové Zámky Narodeniny: 10/03
Posledná úprava: 10/11/2009 22:12 Spravil: vcielka.
Mám vlastné akvárko od svojich 6 rokov. Odvtedy som sa trosku rozrastla ale nie velmi. Vždy len o toľko čo to financie povolili. Takže vlastne mám len pár menších akvárií. Preto i chov rýb je zameraný na menšie druhy. Som ale obmedzená malou ponukou nasich predajní. Ale raz...bude naozaj veľké!!!!!!

Re: Problém s obsahom Fosfora v Akváriu Pred 2 rokov, 2 mesiacov Karma: 3
vcielka Napísal:

ano všetko ale už pomaly niečo odišlo tak jeto tak asi 100ks tetier a gliptoperichtys gibbiceps pôjde preč, lebo špatí mi v akváriu aj keď vyzerá majestátne, akvárium je 612L
roberto33
Platinum Boarder
graphgraph

Vyrábame akváriá a teráriá
Vyrábame akváriá a teráriá na ...
  • Terárium pre chameleona, ine plazy
    Predám terarium V:110, Š:53, H:50 s kompletným zariadením - žiarovka, čerpadlo s fotnánkou, s vlkomerom,teplomerom a terariove rasliny dam pri odbere. cena 120 euro mozna zlava pri rychlom odbere
  • predam
    malo použivanu odchovnu akvarijnych ryb...cca 7 000 l + elementky,japonsky kompresor,ph-meter,uv-lampy 3 ks,reverezna osomoza,katex-anex,stojany,čerpadla,fil tre. kontakt.0903 315515 murex08@gmail.com

SERA - Akvaristika do domu

Reklamný panel
vcielka Napísal:
a to je tam este to 3D pozadie a dno neviem ci tej vody tam nieje len 55Ol mozno aj menej .roberto tento problem je trvaly albo sa vyskytol len teraz?
Ivan Barla
hlavne živorodky a južná amerika
Platinum Boarder
graph
Pohlavie: Muž Miesto: Brusno Narodeniny: 05/29

Dno je spodok Faloradepot 10L a navrchu štrk zrnitosti 2-4mm a 3D pozadie.Toto sa deje už 3 týždeň po výmene asi polovice vody za vodu upravenú z reverznej osmózy.Predtým parametre boli DGh 25, Kh 22, Ph 7,5, teraz sú také a riasy som mal tiež ale fosfor bol len 0,5mg/l
roberto33
Platinum Boarder
graphgraph

• Zájezd na burzu do Zwolle
    Navštivte největší evropskou ptačí burzu v holandském městě Zwolle pohodlným autobusem s odjezdem v pátek 24.2.2012 v 17,00 hod. z Jičína. Cena je 60 euro. Informace podá p.Kubín na tel.č.420 608059873, www.kubin.cz
  • FAUNA-FEST Žilina
    Pozývame všetkých chovateľov a praznivcov chovu exotov, akvaristov a teraristov na pravidelnú každomesačnú Medzinárodnú burzu chovateľov FAUNA-FEST do Žiliny, ktorá sa uskutoční 5. februára v priestoroch Zábavno obchodného centra MAX Žilina. Ďakujeme Vám za podporu podujatia v minulom roku a do nového roku 2012 prajeme veľa chovateľských úspechov. Budeme sa stretávať pravidelne vždy prvú nedeľu v mesiaci, tak ako doteraz. Radi privítame Vás aj Vaše malé ratolesti, pričom každý jeden si určite nájde u vystavovateľov objekt svojho záujmu. Pre všetkých prítomných návštevníkov bude znova pripravená hodnotná tombola, ktorá sa bude žrebovať o 10,00 hod. Tešíme sa na všetkých návštevníkov a predajcov. Začíname o 8,00 a končíme o 12,00 hod. Prihlášky a otázky môžete adresovať na mail:jan.budai1@gmail.com. Pre mimo žilinských návštevníkov pripájame adresu a GPS súradnice. Adresa: Zábavno obchodné centrum MAX Žilina, Prielohy 979/10, GPS: 49° 11´47" N, 18° 44´ 39" E.
Reklamný panel
Re: Problém s obsahom Fosfora v Akváriu Pred 2 rokov, 2 mesiacov Karma: 4
Ivan Barla Napísal:
vcielka Napísal:
a to je tam este to 3D pozadie a dno neviem ci tej vody tam nieje len 55Ol mozno aj menej .roberto tento problem je trvaly albo sa vyskytol len teraz?

na to pozadie som uplne zabudla. Ale i tak to cita na 100 ryb asi 5,5 l na 1 rybu. t je strasne. vsak to tam musi mat ta voda strasnu zataz.

btw co sa tyka fosforu je potrebny pre rast rastlin takze je mozne ze si ho tam nimi sypes vo vacsom mnozstve ako potrebujes.
vcielka
miniakváriá,pĺže,minirybky,všetko čo pláva pri dne
Platinum Boarder
graphgraph
176890450 Pohlavie: Žena Miesto: Nové Zámky Narodeniny: 10/03
Mám vlastné akvárko od svojich 6 rokov. Odvtedy som sa trosku rozrastla ale nie velmi. Vždy len o toľko čo to financie povolili. Takže vlastne mám len pár menších akvárií. Preto i chov rýb je zameraný na menšie druhy. Som ale obmedzená malou ponukou nasich predajní. Ale raz...bude naozaj veľké!!!!!!

HoreStránka: 12345678...21

O projekte

Akvaria.sk vznikol ako projekt pre podporu akvaristiky na Slovensku. V spolupráci ZO SZCH AKVA MARTIN. Podporujeme všetky aktivity jednotlivých chovateľov i organizácie ktoré existujú, alebo práve vznikajú.