Nachádzate sa tu:   www.akvaria.sk Diskusné fórum
Vitajte,
môžete sa prihlásiť alebo registrovať.    Nepamätáte si heslo?

Akvaristika Rizlaci v Banskej Bystrici
(1 zhliadnutí) (1) hosť
DoleStránka: 12
Téma: Akvaristika Rizlaci v Banskej Bystrici
Akvaristika Rizlaci v Banskej Bystrici Pred 4 mesiacov, 3 týždňov Karma: 2
** Diskusia k článku: Akvaristika Rizlaci v Banskej Bystrici **

Prečo sa akvaristika volá RIZLACI? Nuž preto, lebo sa s manželkou jej majiteľ dohodol, že názov predajne bude zložený z mena Richard, jej mena Zlatica a ich spoločného priezviska Cirák. Akvaristika sa nachádza v Banskej Bystrici na nám. SNP č. 20. Vchod do predajne je z Lazovnej ulice, čo je od námestia asi 60 metrov. Predajňa má len krátku históriu, brány otvorila po prvýkrát 6. novembra 2006 a má rozlohu vyše 100 m2. Je orientovaná hlavne na predaj akváriových rybičiek a predaj rastliniek do akvárií. V akváriách sa nachádza veľmi široký výber rybičiek z celého sveta. V tejto predajni sa v poslednom období konajú aj tzv. „akva stretká banskobystrických akvaristov“, na ktorých sa stretávajú skúsení ale aj menej skúsení akvaristi, ktorí sa vzájomne dopĺňajú o skúsenosti z oblasti akvaristiky.

V najväčšej miestnosti, sa nachádza predajný pult, na ktorom sú umiestnené rôzne druhy granulovaného, vločkového a mrazeného krmiva v rozváženom stave, ale aj v originálnom balení, teráriá s rôznymi druhmi hadov a iných teráriových zvierat. Ponuka krmív je pestrá, nájdu sa tu najmä výrobky firiem TETRA, SERA, JBL, TROPICAL, SAK, DAJANA. Mrazené krmivá sú zastúpené v plnej zostave. V predajni raz začas vidieť aj živú potravu - koretru, patentku a nitenky. V presklenej časti predajného pultu sú rôzne pochúťky pre psov a mačky, ako aj potreby pre akvaristov a teraristov. Za predajným pultom sa nachádzajú tri väčšie kovové stojany, na ktorých sú umiestnené rôzne druhy filtrov do akvárií, vzduchovacie motorčeky, ohrievače, korene a kamene ako aj keramiky slúžiace na dekoráciu do akvárií. Okrem iného aj potreby pre chovateľov teráriových zvierat, hlodavcov, vtákov a v neposlednom rade aj pre chovateľov psov a mačiek. V tejto miestnosti, v ľavej časti sa nachádzajú kovové stojany na ktorých je celkom umiestnených 50 akvárií, pričom najväčšie má objem 550 litrov. V strede miestnosti sa nachádza aj vystavna nadrz o objeme 320 litrov, kde je ukazane aj hnojenie CO2 za pomoci prietokoveho difizera a vo vedľajšej miestnosti je antikorová tzv. „vaňa“, ktorá má objem do 1000 litrov a v nej spokojne plávajú rôzne farebné druhy karasov a koi kaprov ako aj jeseterov, určených hlavne do vonkajších záhradných jazierok. V ďalšej miestnosti sa nachádzajú rôzne druhy terárií a akvárií a klietok. V tejto miestnosti sú aj teráriá s väčšími druhmi plazov a klietky s rôznymi druhmi okrasných vtákov. Ponuku rastlín tvorí prevažne ponuka AQUA-DAHO v emerznej aj v submerznej forme. Obľúbené sú najmä druhy rodov Anubias, Cryptocoryne a Crinum. Liečivá v akvaristike sú najmä od firmy SERA a JBL.[/quote]
[/quote]
V nádržiach sa nachádza veľké množstvo druhov rýb, z ktorých viaceré nepatria do bežného sortimentu v chovateľských obchodoch. V tejto predajni. vždy nájdete zaujímavé kúsky aj pre ostrieľaného chovateľa. Je škoda, že predajňa spredu nepôsobí prívetivo. Fasáda mestskej steny je ošarpaná a doslova škaredá. Ale asi sa čaká na nejaké finančné dotácie z eurofondov, nakoľko je to historická budova.[/quote]
Akvaristika RIZLACI je veľmi zaujímavá, pričom nie je to typická uhladená predajňa, premyslená do detailov, ale je to dielo, ktoré sa stavia za pochodu. Zanietený akvarista by si mal do nej cestu nájsť a verím tomu, že vďaka zaujímavým rybám vo výbornom stave a prístupu personálu, sa tam aj často vráti.[/quote]
Heri
Akvaristika je viac ako hobby
Administrátor
graphgraph
Užívatelia "offline" Zobraziť profil užívateľa
ICQ#: 260667835 Pohlavie: Muž akvashop AKVARISTIKA E-SHOP Miesto: Bratislava Narodeniny: 05/23
Administrátor zakázal anonymné príspevky.
Internetová akvaristika AkvaShop
www.akvashop.sk
Telefón: 0915272027

Re:Akvaristika Rizlaci v Banskej Bystrici Pred 4 mesiacov, 3 týždňov Karma: 1
Ku Rišovi a Zlatici sa oplatí prísť. Minimálne pre ich prístup. Okrem toho, ich predajňa je v centre Banskej Bystrice. Škoda, že viac ľudí nechodí okolo. A neviem, ktorý iný obchodník by podporoval stretávanie sa na "stretkách" a k tomu ešte vo vlastných priestoroch.
Skala
Fresh Boarder
graphgraph
Skala

Re:Akvaristika Rizlaci v Banskej Bystrici Pred 4 mesiacov, 1 týždeň Karma: 4
Dlho som o tejto akvaristike nevedel ale ked som ju našiel tak sa stala jednou najoblúbenejšou A vždy ked idem po meste tak sa tam zastavím kuknúť čo je nového.... Majú tam široký výber rýb aj ked som si tam ešte ani jednu nekúpil lebo už mám všetky akvária plné Rastliniek možem potvrdiť že tam majú pekné Aj ja som si tam kúpil spomínaní Anubias a ešte iné... Krmivá ani hnojivá to som tam ešte ani nepozeral lebo mi ešte mám kopu aj tie čo som od heriho vyhral Ale celkový dojem o predajni je veľmi dobrý a možem odporučiť
gery
Mladý akvarista
Platinum Boarder
graphgraph
ICQ#: 401821811 Pohlavie: Muž gery_32 Miesto: Banská Bystrica

Reklamný panel
Re:Akvaristika Rizlaci v Banskej Bystrici Pred 4 mesiacov, 1 týždeň Karma: 2
Riso venujes nieco do sutaze? Nemusi to byt nieco velke ale napriklad nejaky nakup ziveho v urcitej hodnote by urcite sutaziacich potesil.
Heri
Akvaristika je viac ako hobby
Administrátor
graphgraph
ICQ#: 260667835 Pohlavie: Muž akvashop AKVARISTIKA E-SHOP Miesto: Bratislava Narodeniny: 05/23
Internetová akvaristika AkvaShop
www.akvashop.sk
Telefón: 0915272027

Re:Akvaristika Rizlaci v Banskej Bystrici Pred 4 mesiacov, 1 týždeň Karma: 2
Ja musím tiež len pochváliť. Je to veľmi pekná a útulná predajňa a vždy tam veľmi rád prídem keď idem okolo. Krásne ryby a aj rastlinky. Čiže len musím povedať perfektná predajňa len tak ďalej.
ReneKirchhoff
Junior Boarder
graphgraph
Pohlavie: Muž Miesto: Banska Bystrica Narodeniny: 01/10

Reklamný panel
Re:Akvaristika Rizlaci v Banskej Bystrici Pred 4 mesiacov, 1 týždeň Karma: 1
Dakujem za pochvalu a z dovodu jemneho vyprovokovania davam nasledovne ceny do sutaze:

1. cena Digitalne automaticke krmitko zn. EHEIM v hodnote 45,- €
2. cena Volny nakup rozneho tovaru v hodnote 20,- €
3. cena Pieskopad v hodnote 13,24,- €
4. cena - krumplovka - rybicky v hodnote 5,- €
Richard Cirák
Senior Boarder
graphgraph
Posledná úprava: 22/03/2010 10:20 Spravil: Richard Cirák.
Akvaristika Rizlaci
Banska Bystrica, nam. SNP 20
vchod z Lazovnej ul.
PO-PI od 10:00 - 18:00
SO- 09:00 - 12:00
Mobil: 0911318008

HoreStránka: 12

O projekte

Akvaria.sk vznikol ako projekt pre podporu akvaristiky na Slovensku. Práve ste na novej verzii, stránky a fóra. Podporujeme všetky aktivity jednotlivých chovateľov i organizácie ktoré existujú, alebo práve vznikajú.