|
JBL Cristal Profi 1500 Pred 2 rokov, 2 mesiacov
|
|
Ahoj vsetci ktory mate alebo sa chystate zaobstarat si tento filter.
Zakupil som si JBL Cristal Profi 1500 asi pred 2 mesiacmi. Rad by som sa s vami podelil o moje skusenosti s tymto filtrom. Mam 500fku 150cm dlhu a chcel som do nej filter co mi bude robit tak 3x obsah akvarka za hodku. Volba najprv padla na neznackovy filter od nejakeho australskeho vyrobcu. Filter bol lacny, ale robustny, objem filtra cca 12l cize teoreticky parada, a tiez mal na obale uvedeny udaj 1500L/h. Ak sa domnievate ze tento udaj vam hovori o tom ze filter spravi 1500L vody za hodku tak sa seredne mylite. Bez filtracnych naplni spravil necelych 900L/h. Bolo mi to cudne a preto som kontaktoval predajcu a ten mi filter vymenil s tym ze som si od neho kupil spominany JBL. Ale nedalo mi to a odmeral som si prietok aj na tomto filtri. A na moje pocudovanie som zistil ze ma tiez prietok 900L/h. Samozrejme som si nasledne precital navod, a cuduj sa svete v navode to je uvedene. Nevyhoda internetoveho obchodu je ze si nemozete precitat navod skor ako vam to pride domov? Nie. Toto vam nikto nepovie ani v kamennom obchode a vobec, nemyslim si ze je to chyba predajcov. Je to zavadzanie zakaznikov vyrobcami. A v podstate vela inych mimoobehovych filtrov na vyber ani nie je. Aj ostatne filtre co som nasledne pozeral mali na krabici uvedene udaj a v navode som si nasledne precital ze je to vykon cerpadla a nie filtra ako takeho. Ale vratim sa k spominanemu filtru. Ak opomeniem jeho prietok, s filtrom som velmi spokojny a ak to mam porovnat s tym neznackovym je to lepsia volba. Pouzite plasty sa mi zdaju menej krehke, hadice makke a vobec celkovy pocit z tohoto filtra je zatial velmi dobry. Nasavanie vody pomocou vstavanej pumpy pri instalacii je velmi ucinne. Dobry napad je aj "predfilter" z biomolitanu z malou hustotou, ktory cistim asi raz za 3-4 tyzdne. V zavislosti od toho cim krmim a pod. Hlucnost je nizka a spotreba el. energie sa tiez da zniest. Regulacia prietoku je mechanicka, nikdy som ju nepouzil a nemyslim ze by to niekedy niekto pouzil. Ved naco, ako by povedal klasik  Pri vybere filtra je dolezite kolko a akych ryb v akvy budete mat, malo ktory Vam zabezpeci to aby ste nemali ziadne vykaly po dne, ale tento filter mi zariadi aby som mal NO3 v mojom akvarku v umernych hodnotach. Celkovo by som JBL CristalProfi e1500 hodnotil na 2, vzhladom na ten zavadzajuci udaj na krabici. Tak to je asi vsetko.
|
|
Jaho
Fresh Boarder
|
|
|
|
Inzerujte na www.ifauna.sk
Vyrábame akváriá a ... |
-
akvabb.fodor.sk
Nový internetový obchod akvabb.fodor.sk.
-
Predam prísavníkov škvrnitých
Predám prísavníkov škvrnitých (Ancistrus Cirrhosus). Narodili sa nám prísavníky. Prísavníky majú približne 1cm. Cena 4 eura za 10 kusov. Kto by mal záujem zavolajte na číslo: 0905 288 421.
-
-30% zľava na nové pozadia do akvária !
Využite špeciálnu akciu www.akvapozadia.sk a objednajte si v mesiacoch FEBRUÁR a MAREC nové pozadie do akvária, vyrobené na mieru so špeciálnou 30% zľavou ! Ponuka pozadí: www.akvapozadia.sk
|
|
Re:JBL Cristal Profi 1500 Pred 2 rokov, 2 mesiacov
|
|
|
Mas pravdu, ale to mas u vsetkych filtrov v tejto kategorii, oni to asi meraju bez filtracnych medii, alebo co. Da sa to vylepsit pomocnym cerpadlom. Ja som tento filter daval jednemu zakaznikovy tak ze to mal v pivnici kde bol filter a trubky isli hore na poschodie kde bolo akvarium a tak mi to slape perfektne. Jasne ze je to extrem.
Je to filter do 400L. Ak clovek chce filter tak si moze vybrat Fluval FX5 ale ta je zase velka ako krava.
TetraTec tece kazdy druhy.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Este ma napadlo, ze u e900 parametre sedia to mam vyskusane a odmerane na 100%
Je dobre, ze si tu vieme povedat aj veci z praxe.
|
|
|
|
|
|
Vyrábame akváriá a teráriá na ... |
-
Terárium pre chameleona, ine plazy
Predám terarium V:110, Š:53, H:50 s kompletným zariadením - žiarovka, čerpadlo s fotnánkou, s vlkomerom,teplomerom a terariove rasliny dam pri odbere. cena 120 euro mozna zlava pri rychlom odbere
-
predam
malo použivanu odchovnu akvarijnych ryb...cca 7 000 l + elementky,japonsky kompresor,ph-meter,uv-lampy 3 ks,reverezna osomoza,katex-anex,stojany,čerpadla,fil tre.
kontakt.0903 315515
murex08@gmail.com
|
|
|
|
Heri napísal:
Mas pravdu, ale to mas u vsetkych filtrov v tejto kategorii, oni to asi meraju bez filtracnych medii, alebo co.
Ja som to skusal bez filtracnych medii. Ta hodnota na krabici je vykon vraj vykon samotneho cerpadla, uplne samostatneho. To ako keby ti dali v aute spotrebu ktoru mozes dosiahnut bez vnutorneho vybavenia, dveri a vo vakuu 
|
|
Jaho
Fresh Boarder
|
|
|
|
|
Re:JBL Cristal Profi 1500 Pred 2 rokov, 1 mesiac
|
|
Ja som si kupil tento filter pod stromcek a bol som strasne nahnevany lebo hned ako som prisiel z predajne a bol som nedockavi tak som ho chcel hned odskusat. TIEKOL .este musim dodat ze mam akvarium 360l 120dx50hx60v. Na stastie ked som po reklamacii dostal druhy ten bol v pohode ale presnejsie to zatial posudit neviem kedze ho mam este len kratko a nieje este dostatocne zabehnuty.Zatial mozem povedat len tolko ze mi nestiha filtrovat uplne tie najdrobnejsie ciastocky tak som si dnes dokupil filtracnu vatu tak uvidim co to urobi.
JAHO tak ja som tu regulaciu pouzil lebo sa mi zdal dost velky prud vody aj ked som pouzil rostrekovu rampu.S rastlinami mi to metalo tak ze som sa bal ze mi ich odplavi.A to som ju mal nasmerovanu tak ze bola nalepena prisavkami pod hladinou na zadnom skle akvarka s vyvodom ku sklu aby sa voda este triestila na skle a aj tak to bolo prilis.Hned som ho stiahol na polovicu.Hlucnost je znesitelna kedze mam akva v izbe kde spavam a manzelka pindala len prvi den a potom si uz zvykla  .Spotrebu na tychto veciach nesledujem kedze je k inym el spotrebycom co sa pouzivaju ku akvariu zanedbatelna-hlavne osvetlenie 6x39W T5 trubice
|
|
TTjopo
Fresh Boarder
|
|
|
|
|
-
Zájezd na burzu do Zwolle
Navštivte největší evropskou ptačí burzu v holandském městě Zwolle pohodlným autobusem s odjezdem v pátek 24.2.2012 v 17,00 hod. z Jičína. Cena je 60 euro. Informace podá p.Kubín na tel.č.420 608059873, www.kubin.cz
-
FAUNA-FEST Žilina
Pozývame všetkých chovateľov a praznivcov chovu exotov, akvaristov a teraristov na pravidelnú každomesačnú Medzinárodnú burzu chovateľov FAUNA-FEST do Žiliny, ktorá sa uskutoční 5. februára v priestoroch Zábavno obchodného centra MAX Žilina. Ďakujeme Vám za podporu podujatia v minulom roku a do nového roku 2012 prajeme veľa chovateľských úspechov. Budeme sa stretávať pravidelne vždy prvú nedeľu v mesiaci, tak ako doteraz. Radi privítame Vás aj Vaše malé ratolesti, pričom každý jeden si určite nájde u vystavovateľov objekt svojho záujmu. Pre všetkých prítomných návštevníkov bude znova pripravená hodnotná tombola, ktorá sa bude žrebovať o 10,00 hod. Tešíme sa na všetkých návštevníkov a predajcov. Začíname o 8,00 a končíme o 12,00 hod. Prihlášky a otázky môžete adresovať na mail:jan.budai1@gmail.com. Pre mimo žilinských návštevníkov pripájame adresu a GPS súradnice. Adresa: Zábavno obchodné centrum MAX Žilina, Prielohy 979/10, GPS: 49° 11´47" N, 18° 44´ 39" E.
|
|
Re:JBL Cristal Profi 1500 Pred 2 rokov, 1 mesiac
|
|
Jas musím len toľko povedať, že som majiteľom tohto filtra už od 26.11.09 a zatiaľ som s ním maximálne spokojný, prietok je dosť silný(ale to sa dá samozrejme regulovať), hlučnosť je tiež zanedbateľná, ten prietok je dosť silný a keby tam nebola tá regulácia, tak by to bol dosť problém, keďže dosť víri hladinu ale je to tých udávaných odhadujem okolo 900l/h, Mám ho v 612L akváriu, ktoré je dosť zarybnené ale je tam ešte 2x Aquael circulator 650 na biomolitanoch(kvádre o veľkosti 10x10x40cm),ale keďže aj mne plávali drobné čiastočky tak som si dokúpil aj Ja filtračnú vatu SimecMicro, a ešte na odstránenie liečiv z akvária čierne uhlie(super carbon), rašelinový granuláta (Tormec), na odstránenie nitrátov (Nitratex),a na odstránenie Fosforu (PO4Ex).No musím povedať aje ke´d je to dosť silná filtrácia a filter je troch priškrtení kvôli menšiemu prietoku a čereniu hladiny, yby sa netvorili riasy, tak mi ani po tej najjemnejšej filtračnej vate(Symec Micro) drobné čiastočky plávajú v akváriu takže to neodstránilo môj problém  ....Ináč maximálna spokojnosť aj s údržbou a s prevedením proste paráda... 
|
|
|
|
|
|
|