|
Krmiva Pred 2 rokov, 2 mesiacov
|
|
|
Tema ktora sa bude zaoberat typom krmiva, znackami krmiv, sposobom krmenia, ryby a ich potrava.
|
|
|
|
Mám vlastné akvárko od svojich 6 rokov. Odvtedy som sa trosku rozrastla ale nie velmi. Vždy len o toľko čo to financie povolili. Takže vlastne mám len pár menších akvárií. Preto i chov rýb je zameraný na menšie druhy. Som ale obmedzená malou ponukou nasich predajní. Ale raz...bude naozaj veľké!!!!!!
|
|
Inzerujte na www.ifauna.sk
Vyrábame akváriá a ... |
-
akvabb.fodor.sk
Nový internetový obchod akvabb.fodor.sk.
-
Predam prísavníkov škvrnitých
Predám prísavníkov škvrnitých (Ancistrus Cirrhosus). Narodili sa nám prísavníky. Prísavníky majú približne 1cm. Cena 4 eura za 10 kusov. Kto by mal záujem zavolajte na číslo: 0905 288 421.
-
-30% zľava na nové pozadia do akvária !
Využite špeciálnu akciu www.akvapozadia.sk a objednajte si v mesiacoch FEBRUÁR a MAREC nové pozadie do akvária, vyrobené na mieru so špeciálnou 30% zľavou ! Ponuka pozadí: www.akvapozadia.sk
|
|
Re: Krmiva Pred 2 rokov, 2 mesiacov
|
|
|
Pozname 3 zakladne typy krmiv: Zive, susene a mrazene.
Samozrejme sa pouziva i sparena zelenina ale neviem ci ju mam nazvat zivou potravou. Tu o nich kratka prezentacia ktora sa neskor rozrastie.
|
|
|
|
Mám vlastné akvárko od svojich 6 rokov. Odvtedy som sa trosku rozrastla ale nie velmi. Vždy len o toľko čo to financie povolili. Takže vlastne mám len pár menších akvárií. Preto i chov rýb je zameraný na menšie druhy. Som ale obmedzená malou ponukou nasich predajní. Ale raz...bude naozaj veľké!!!!!!
|
|
|
Zive krmivo: Pred 2 rokov, 2 mesiacov
|
|
|
Zive krmivo:
Je zvieratam najprirodzenejsie ale zasa pre nas najmenej dostupne. Vo velmi malo akvaristikach je dnes k dostaniu. Najlepsie je ho kupit na akvaristickych burziach.
Patria sem napr.: nitenky inak zvane tubifexy, ktore volakedy hojne zili v oblastiach kde sa vypustal do vody odpad z tovarni.Odkedy sa zaviedli vsade cisticky, ich mnozstvo znacne pokleslo. Ich telo obsahuje pogu v ktorej ziju a tak ichtreba nejaky cas nechat vytravit. Potrebuju pravidelny prisun cerstvej vody. My sme to riesili tak ze sme na ne nechali 24h denne kvapkat vodovodnu vodu priamo v umyvadle s trochu naklonenou miskou aby prebytocna voda vytekala
Nalevniky – pozor su i zle formy nalevnikov ktore mozu uskodit ako pomoct. Ak chcete pripravit si ich doma nepouzivajte seno na senny nalev ako vas ucili v skole ale pouzite slamu a potom do nej zasadte kulturu.
Dafnie – su to male planktonicke korovce, hovori sa im aj vodne blsky, Ich telo ale obsahuje vela vody preto nie je az tak vyzivne ako ine ako krmivo sluziace bezstavovce.
Drozofila – kazdy asi pozna znamu vinnu musku ktora poletuje okolo zreleho ovocia. Tak to je ona. Na krmenie odporucam pouzivat vyslachtenu formu ktora ma zakrpatene kridla a tak vam neuleti. Mozete sa spytat na prirodovedeckych ustavoch a snad vam kulturu ochotne poskytnu
Patentky – larvy pakomara
Ryby – male rybky, plodik, vhodne chovat zivorodky alebo rybku ikernatku co sa rychlo ci lahko mnozi
Samozrejme existuje viac zivich krmiv ale uviedla som na ukazku tie najznamejsie
|
|
|
|
|
|
Vyrábame akváriá a teráriá na ... |
-
Terárium pre chameleona, ine plazy
Predám terarium V:110, Š:53, H:50 s kompletným zariadením - žiarovka, čerpadlo s fotnánkou, s vlkomerom,teplomerom a terariove rasliny dam pri odbere. cena 120 euro mozna zlava pri rychlom odbere
-
predam
malo použivanu odchovnu akvarijnych ryb...cca 7 000 l + elementky,japonsky kompresor,ph-meter,uv-lampy 3 ks,reverezna osomoza,katex-anex,stojany,čerpadla,fil tre.
kontakt.0903 315515
murex08@gmail.com
|
|
mrazene krmivo: Pred 2 rokov, 2 mesiacov
|
|
|
Mrazene krmivo:
Je to vlastne zamrazene zive krmivo, vyssie uvedenych ktoreho vyzivova hodnota by mala byt rovnaka. Je dobre si zamrazit vlastnu zivu potravu, pretoze casto sa stava ze z predajne mrazena potrava bude po rozpusteni vyzerat ako nesuroda masova kasa.
Inak je lahko dostupna asi v kazdej akvaristike a jej cena je viac ako priazniva.
|
|
|
|
|
|
|
suche krmivo: Pred 2 rokov, 2 mesiacov
|
|
|
Suche krmivo
Vlockove alebo tabletove. To je v podstate jedno.
Vlockove plava na hladine, tabletove pada na dno
Z toho vyplyva ze vlockove je vhodne pre pri hladine sa krmiace ryby a tabletove je vhodne pre benticke druhy, samozrejme tam sa na nom nakrmia i vo vodnom stlpci plavajiuce rybky.
Do tabliet sa uz dnes robi takmer vsetko.
Drevo pre ancistrov, rozne druhy rias ako spirulina ci chlorela a rozne ine., alebo i cesnakove tablety proti parazitom, ci rozna rastlinna potrava alebo masova strava.
Kupila som si susene srdce ale to mi ziadna ryba nechcela jest. Takze odvtedy len sparene prave hovadzie srdce.
Tak isto sa robia i susene dafnie – plavaju na hladine
Susene nitenky – klesli mi casom na dno
Tych krmiv je strasne vela a robia sa zo vsetkeho mozneho co mozu ryby pojest. Krmiva sa dokonca vyrabaju i podla jednotlivych druhov ryb.
|
|
|
|
|
|
|
-
Zájezd na burzu do Zwolle
Navštivte největší evropskou ptačí burzu v holandském městě Zwolle pohodlným autobusem s odjezdem v pátek 24.2.2012 v 17,00 hod. z Jičína. Cena je 60 euro. Informace podá p.Kubín na tel.č.420 608059873, www.kubin.cz
-
FAUNA-FEST Žilina
Pozývame všetkých chovateľov a praznivcov chovu exotov, akvaristov a teraristov na pravidelnú každomesačnú Medzinárodnú burzu chovateľov FAUNA-FEST do Žiliny, ktorá sa uskutoční 5. februára v priestoroch Zábavno obchodného centra MAX Žilina. Ďakujeme Vám za podporu podujatia v minulom roku a do nového roku 2012 prajeme veľa chovateľských úspechov. Budeme sa stretávať pravidelne vždy prvú nedeľu v mesiaci, tak ako doteraz. Radi privítame Vás aj Vaše malé ratolesti, pričom každý jeden si určite nájde u vystavovateľov objekt svojho záujmu. Pre všetkých prítomných návštevníkov bude znova pripravená hodnotná tombola, ktorá sa bude žrebovať o 10,00 hod. Tešíme sa na všetkých návštevníkov a predajcov. Začíname o 8,00 a končíme o 12,00 hod. Prihlášky a otázky môžete adresovať na mail:jan.budai1@gmail.com. Pre mimo žilinských návštevníkov pripájame adresu a GPS súradnice. Adresa: Zábavno obchodné centrum MAX Žilina, Prielohy 979/10, GPS: 49° 11´47" N, 18° 44´ 39" E.
|
|
zelenina Pred 2 rokov, 2 mesiacov
|
|
|
Zelenina.
Rastlinozrave ryby ako napr ancistrus sp. Ma rad nielen riasy ale pochuti si i na sparenom salate, mrkve, salatovej uhorke, spenate.... atd
Samozrejme je to potrava nielen pre ancistrov. Niektore ryby si to vyzaduju inak sa vam mozu casom pustit i do vasich rastliniek,
Ine ryby alebo krevetky davaju prednost vylucne riasam.
Tak isto pozor na slimakov. Nedostatok rias alebo prikrmovania rastlinnou potravou vedie u niektorych druhov k pozieraniu rastlin v akvariu.
|
|
|
|
|
|
|