Nachádzate sa tu:   www.akvaria.sk Diskusné fórum
Vitajte,
môžete sa prihlásiť alebo registrovať.    Nepamätáte si heslo?
Technika - filtrácia akvária, problémy s osvetlením, kryty na osvetlenie, reverzná osmóza, aktívne uhlie, ohrev akvária....
DoleStránka: 1
Téma: Reverzná osmóza
Reverzná osmóza Pred 2 rokov, 3 mesiacov Karma: 3
Zdravím všetkých tu na fóre. Potrebujem poradiť ohľadom RO! Konkrétne tento typ

má ju namontovanú aj kámoš ale aby som vysvetlil hlavný problém tak on je napojený na verejný vodovod amá stále permeneneten vysoký tlak kde vod a má hodnoty ph 7,0 ,Kh7 a vodivosť 260 no a jemu urobí 100l za neajkých 12 hod.
Môj hlavný problém je že Ja som napojený na studňovú vodu ktorá je hrozne tvrdá vstupné hodnoty vody ph 7,5 Kh22 a Gh25 mám domácu vodárničku, kde som nastavil talk na zapínačí na 3 bar a vypínací na 4,5 bar a ani napriek tomu mi nespraví RO ani za 24 hod ani 50L. Myslel som, že to bud tým talkom ale ten som zvýšil a ani to nepomohlo, myslíte, že sa zanáša, keďže mám extrémne tvrdú vodu alebo mám slabý talk vody? rozmýšľam ešte nad jednou vecou
www.akvashop.sk/akvaria-boosterpumpa-8bar-p-7611.html či by mi to nezvýšilo množstvo vody vyrobenej Ro nakoľko potrebujem zhruba 150l za 10 dní na výmenu a teraz na začiatku nejakých 300l ale pri takýchto schopnostiach tuším anido vianoc to nebude...Díkes za rady...
roberto33
Diskusár,tetričkár fanatik do Amazonky
Platinum Boarder
graphgraph
Užívatelia "offline" Zobraziť profil užívateľa
Pohlavie: Muž Miesto: Majerovce Narodeniny: 09/24
Posledná úprava: 21/10/2009 22:54 Spravil: Heri.
Administrátor zakázal anonymné príspevky.

Inzerujte na www.ifauna.sk

\"Vyrábame
Vyrábame akváriá a ...
  • akvabb.fodor.sk
    Nový internetový obchod akvabb.fodor.sk.
  • Predam prísavníkov škvrnitých
    Predám prísavníkov škvrnitých (Ancistrus Cirrhosus). Narodili sa nám prísavníky. Prísavníky majú približne 1cm. Cena 4 eura za 10 kusov. Kto by mal záujem zavolajte na číslo: 0905 288 421.
  • -30% zľava na nové pozadia do akvária !
    Využite špeciálnu akciu www.akvapozadia.sk a objednajte si v mesiacoch FEBRUÁR a MAREC nové pozadie do akvária, vyrobené na mieru so špeciálnou 30% zľavou ! Ponuka pozadí: www.akvapozadia.sk

SERA - Akvaristika do domu

Re: Reverzná osmóza Pred 2 rokov, 3 mesiacov Karma: 2
Ak sa vodarnicka pouziva malo, je mozne ze to nepretlaci. Napriklad ja to mam tiez zo studne ale vodarnicku pouzivam na napojenie toaliet, cize to sa denne niekolko krat tlakuje. To moze byt u teba problem. Je to len hypoteza, booster moze urcite pomoct. Inak ja som sa s podobnou vecou stretol u jedneho zakaznika v Piestanoch, toto iste mu robila vymenil som mu ju a neni dodnes problem. Idealne je to cele vyskusat aj na inom zdroji. Ja som menil taketo osmozy pernamentne kazdy polrok, potom som sa nahneval a kupil som jednu za 700€ a mam pokoj, samozrejme to ma aj booster.
Heri
Akvaristika je viac ako hobby
Administrátor
graphgraph
260667835 Pohlavie: Muž akvashop AKVARISTIKA E-SHOP Miesto: Bratislava Narodeniny: 05/23
Internetová akvaristika AkvaShop
www.akvashop.sk
Telefón: 0915272027

Re: Reverzná osmóza Pred 2 rokov, 3 mesiacov Karma: 3
cau ja mam sice inu RO tu najmensiu mala by robit nejakych 190l za 24 hodin. robim si vodu do cca 15l vedra a naplnim ho za 2h (aj to som asi prehnal ten cas je o cosi kratsi) ale ide o to ze vodu ktoru upravujem ma tvrdost 26Gh takze si myslim ze to nebude tou tvrdostou ale tlakom .kamarat mi vravel ze jemu ovplivnuje mnozstvo spravenej vody aj teplota ale ty si to asi odpozoroval cez leto tak to bude o tom tlaku
Ivan Barla
hlavne živorodky a južná amerika
Platinum Boarder
graph
Pohlavie: Muž Miesto: Brusno Narodeniny: 05/29

Vyrábame akváriá a teráriá
Vyrábame akváriá a teráriá na ...
  • Terárium pre chameleona, ine plazy
    Predám terarium V:110, Š:53, H:50 s kompletným zariadením - žiarovka, čerpadlo s fotnánkou, s vlkomerom,teplomerom a terariove rasliny dam pri odbere. cena 120 euro mozna zlava pri rychlom odbere
  • predam
    malo použivanu odchovnu akvarijnych ryb...cca 7 000 l + elementky,japonsky kompresor,ph-meter,uv-lampy 3 ks,reverezna osomoza,katex-anex,stojany,čerpadla,fil tre. kontakt.0903 315515 murex08@gmail.com

SERA - Akvaristika do domu

Reklamný panel
Tak už som si objednal booster pumpu, ktorá mi zvýši tlak až na 8barov. nakoľko moja vodárnička už nevládze vytlačiť viac ako 4,5 baru a postrehol som,že pri mojich parametroch nastavenia vodárničky na 3 zapínací a 4,5 vypínací tlak mi dlho nevydrží a ani nevyprodukuje taoško vody z RO nakoľko sa voda tak často nepoužíva každý deň.Už len správne nastaviť tú booster pumpu a verím, že mi to spraví viac vody z RO.Teplota mojej vstupnej vody aj v lete aj teraz je okolo 18stupňopv Celzia tak že to tým nebude ale moje tvrdosť je skoro 25Gh tak neviem ,či mi dlhod vydrží tá osmóza nakoľko potrebuje m na výmenu 150l a mne ju za 10 dní nestihne spraviť tá osmóza...
roberto33
Platinum Boarder
graphgraph

Tak odvčera osm majiteľom tejto super vecičky...www.shopakva.sk/images/imagecache/147x147_510_Booster.jpg
Nemá to chybu ako sami zrýchlil voda z RO proste tá moja vodárnička nedokázala dať taký tlka to majé čudo to hravo zvládlo a dám vedieť o koľko sa zrýchli výroba osmotickej vody.Ozaj neviete akú to má spotrebu nikde na ete sa neviem dopátrať parametrov....
roberto33
Platinum Boarder
graphgraph

• Zájezd na burzu do Zwolle
    Navštivte největší evropskou ptačí burzu v holandském městě Zwolle pohodlným autobusem s odjezdem v pátek 24.2.2012 v 17,00 hod. z Jičína. Cena je 60 euro. Informace podá p.Kubín na tel.č.420 608059873, www.kubin.cz
  • FAUNA-FEST Žilina
    Pozývame všetkých chovateľov a praznivcov chovu exotov, akvaristov a teraristov na pravidelnú každomesačnú Medzinárodnú burzu chovateľov FAUNA-FEST do Žiliny, ktorá sa uskutoční 5. februára v priestoroch Zábavno obchodného centra MAX Žilina. Ďakujeme Vám za podporu podujatia v minulom roku a do nového roku 2012 prajeme veľa chovateľských úspechov. Budeme sa stretávať pravidelne vždy prvú nedeľu v mesiaci, tak ako doteraz. Radi privítame Vás aj Vaše malé ratolesti, pričom každý jeden si určite nájde u vystavovateľov objekt svojho záujmu. Pre všetkých prítomných návštevníkov bude znova pripravená hodnotná tombola, ktorá sa bude žrebovať o 10,00 hod. Tešíme sa na všetkých návštevníkov a predajcov. Začíname o 8,00 a končíme o 12,00 hod. Prihlášky a otázky môžete adresovať na mail:jan.budai1@gmail.com. Pre mimo žilinských návštevníkov pripájame adresu a GPS súradnice. Adresa: Zábavno obchodné centrum MAX Žilina, Prielohy 979/10, GPS: 49° 11´47" N, 18° 44´ 39" E.
Reklamný panel
HoreStránka: 1

O projekte

Akvaria.sk vznikol ako projekt pre podporu akvaristiky na Slovensku. V spolupráci ZO SZCH AKVA MARTIN. Podporujeme všetky aktivity jednotlivých chovateľov i organizácie ktoré existujú, alebo práve vznikajú.