|
kde sa stala chyba? Pred 1 rok, 10 mesiacov
|
|
Dobry den,
chcel by som sa spytat, kde som spravil chybu pri zakladani akvaria.
Male, 30 litrove som naplnil premytym strkom z akvaristiky, nasyp sa zvazuje smerom dopredu, zasadil don rastliny, osadil filter, ohrievac. Nalial som vodu, 12 dni som cakal s vodou, podla navodu som pridaval latku na viazanie chemickych latok a bakterie. Ohrev vody som nastavil na 25 stupnov.
Ked som vypustil don ryby (6x tetra neonova + 1 par bojovnic) na druhy den vsetky ryby uhynuli...
za rady a navrhy dakujem
|
|
Petrik
Fresh Boarder
|
|
|
|
Inzerujte na www.ifauna.sk
Vyrábame akváriá a ... |
-
akvabb.fodor.sk
Nový internetový obchod akvabb.fodor.sk.
-
Predam prísavníkov škvrnitých
Predám prísavníkov škvrnitých (Ancistrus Cirrhosus). Narodili sa nám prísavníky. Prísavníky majú približne 1cm. Cena 4 eura za 10 kusov. Kto by mal záujem zavolajte na číslo: 0905 288 421.
-
-30% zľava na nové pozadia do akvária !
Využite špeciálnu akciu www.akvapozadia.sk a objednajte si v mesiacoch FEBRUÁR a MAREC nové pozadie do akvária, vyrobené na mieru so špeciálnou 30% zľavou ! Ponuka pozadí: www.akvapozadia.sk
|
|
Re:kde sa stala chyba? Pred 1 rok, 10 mesiacov
|
|
|
Mno podla mna sa tam tie neonky nehodili nehodili a bolo to podla mna prerybnené. Ale to nebude dvôvod smrti lebo by ti viac dní vydržali...Možno nastala dáka otrava.A ako vyzerali tie ryby ked boli mrtve?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
podla knihy Dick Mills Vase akvarium bolo "podrybnene"..ale to urcite nie je dovod (neonky mali max 2 cm).
a vyzerali...malo farebne a popadane na dno, zacali kapat po ca 18tich hodinach.
za amoniakom akvarko nesmrdi, vo vnutri je cisto, nakrmil som ich tolko, kolko bolo treba.
moze byt chyba v pripravkoch na upravu vody (zn. colombo)?
|
|
Petrik
Fresh Boarder
|
|
|
|
Vyrábame akváriá a teráriá na ... |
-
Terárium pre chameleona, ine plazy
Predám terarium V:110, Š:53, H:50 s kompletným zariadením - žiarovka, čerpadlo s fotnánkou, s vlkomerom,teplomerom a terariove rasliny dam pri odbere. cena 120 euro mozna zlava pri rychlom odbere
-
predam
malo použivanu odchovnu akvarijnych ryb...cca 7 000 l + elementky,japonsky kompresor,ph-meter,uv-lampy 3 ks,reverezna osomoza,katex-anex,stojany,čerpadla,fil tre.
kontakt.0903 315515
murex08@gmail.com
|
|
|
|
|
kde sa stala chyba je z tvojho opisu tazko urcit zda sa ze si postupoval celkom spravne .ci bola chyba v chemikalii neviem povazujem tieto "vodicky" za vytahovac penazi .nepostrehol som ze by si pisal ze si sadil rastliny ak si ich nesadil 12 dni by bolo malo ,ale mal si tam tu vodicku .skus blizsie popisat ako si postupoval mozno nieco zistime .inak v 30 litrovom akvariu chemicku rovnovahu tazko udrzat takze aj tam moze byt problem
a este k tej skladbe ryb do tohto akva apsolutne nevyhovujuca to akva je male uz pre parik bojovnic keby ti ryby neboli zdochli urcite by samec ustval a zlikvidoval samicu o neonkach sa ani nevyjadrujem
|
|
|
|
Posledná úprava: 10/04/2010 20:28 Spravil: Ivan Barla.
|
|
|
|
|
|
sadil som rastliny, celkom 5 kusov
ryby som vyberal podla narocnosti na chov a podmienky v akvariu a zaroven podla ceny, pretoze s akvaristikou nemam skusenosti.
fu a blizsi popis..ok
25.03.2010 (stvrtok) som si kupil set 30l akvarium s "chemickym prislusenstvom" (uz zmienene "vodicky"), elektrickym (cerpadlo+ohrievac), 10 kg hrubeho strku a 5 rastlin (ktorych mena neviem).
strk som premyval v cistom vedre horucou vodou, pokial kvapalina nad strkom nebola cira, bez zretelnych castic. vodu som zlial. Akvarium som polozil na pevny dreveny stolik, mimo priameho slnecneho svetla. strk som ulozil tak, aby sa zvazoval smerom dopredu, zasadil som rastliny (dokladne som ich ocistil od toho zakorenovacieho substratu) vysoke dozadu, nizsie dopredu. Nalial som opatrne vodu tak, aby som neviril strk a neublizil rastlinam. Osadil som cerpadlo, termostat, teplomer, dolial vodu a vsetky elektricke casti som zapojil do prudu. Podla navodu na etikete som pridal oba "upravovace". A rovnako podla navodu som pokracoval v ich pridavani nasledujucich 5 dni (cez den som rastlinam svietil, po 12 hodinach som svetlo vypinal). Potom som na 7 dni cestoval domov (ale ohrev a filtracia vody isla neustale). Po prichode som pridal este 1 porciu oboch "upravovacov". Nasledujuci den vecer som kupil ryby. Pri ich vypustani som ich zrejme vystresoval (s 8 rybami som zapasil polhodinu - moja chyba, priznavam), ale nakoniec som vsetky dostal do akvarka. Kedze bol vecer, dal som im zrat (neonky+samica bojovnice zozrali krmivo este kym bolo na hladine) samec bojovnice nezral. Rano pred odchodom do prace som im zase nakrmil, zapol som im svetlo a odisiel som. Prisiel som o 11 hodin neskor, vsetko sa zdalo v poriadku, ryby zili. Odbehol som do posilky a ked som sa vratil, 3 neonky boli uhynute. Okamzite som ich vybral. O hodinu neskor isli dalsie 2 neonky, bojovnice este zili. A dnes rano ked som sa zobudil, tak uz aj bojovnice uhynuli. Teplotu v akvariu som nastavil na 25 stupnov, prietok cerpadla na minimalny (cerpadlo je dimenzovane na 50-100 litrove akvaria).
Vsetko podla navodov, priruciek, knih a internetu (aby som mohol vylucit pripadnu nezhodu postupu).
A k skladbe ryb, pri kupe som si to neuvedomil (ale najblizsie sa budem podla toho riadit), ze neonky a bojovnice neobyvaju rovnaky biotop (iste pre skuseneho akvaristu akvarium kde su juhoamericke a thajske ryby vyzera divne), ale podla toho, co som sa docital tak velke mnozstvo ludi chova neonky a bojovnice v jednom akvarku.
Takze teraz ma rozhodne caka "restart" akvarka a chcel by som vediet, co som spravil zle...
|
|
Petrik
Fresh Boarder
|
|
|
|
|
-
Zájezd na burzu do Zwolle
Navštivte největší evropskou ptačí burzu v holandském městě Zwolle pohodlným autobusem s odjezdem v pátek 24.2.2012 v 17,00 hod. z Jičína. Cena je 60 euro. Informace podá p.Kubín na tel.č.420 608059873, www.kubin.cz
-
FAUNA-FEST Žilina
Pozývame všetkých chovateľov a praznivcov chovu exotov, akvaristov a teraristov na pravidelnú každomesačnú Medzinárodnú burzu chovateľov FAUNA-FEST do Žiliny, ktorá sa uskutoční 5. februára v priestoroch Zábavno obchodného centra MAX Žilina. Ďakujeme Vám za podporu podujatia v minulom roku a do nového roku 2012 prajeme veľa chovateľských úspechov. Budeme sa stretávať pravidelne vždy prvú nedeľu v mesiaci, tak ako doteraz. Radi privítame Vás aj Vaše malé ratolesti, pričom každý jeden si určite nájde u vystavovateľov objekt svojho záujmu. Pre všetkých prítomných návštevníkov bude znova pripravená hodnotná tombola, ktorá sa bude žrebovať o 10,00 hod. Tešíme sa na všetkých návštevníkov a predajcov. Začíname o 8,00 a končíme o 12,00 hod. Prihlášky a otázky môžete adresovať na mail:jan.budai1@gmail.com. Pre mimo žilinských návštevníkov pripájame adresu a GPS súradnice. Adresa: Zábavno obchodné centrum MAX Žilina, Prielohy 979/10, GPS: 49° 11´47" N, 18° 44´ 39" E.
|
|
|
|
cau petrik tvoj postup je skutocne ukazkovy zakladal som velakrat akva ,ale takto precizne som asi nikdy nepostupoval.naozaj neviem kde je problem ty si urcite ziadnu chybu nespravil skus to teraz ak mas teda este chut znova bez tych chemikalii .vyber staru vodu daj novu a skus pridat trochu soli ak mas kamarata ktory ma zabehnute fungujuce akva strc mu do akvarka na par dni tvoj filter ,alebo aspon molitanovu napln potrebne bakterie sa tam zabyvaju a po par dnoch budes mat akva plne uzitocnych bakterii.ak taku moznost nemas sprav to ako pred tym a po nejakych dvoch tyzdnoch skus kupit nejakeho prisavnika su odolnejsi na chemizmus vody.drzim palce 
|
|
|
|
|
|
|